Stort tack till talarna på lunchseminariet 12 april

Joakim Jardenberg talade om vilket fantastiskt redskap de sociala medierna kan utgöra i vår strävan att påverka människor att göra och leva gott. Sociala medier har gått om de traditionella mediernas internetsidor i intresse hos allmänheten. De har därför en explosiv kraft och förser oss med oändliga möjligheter att influera människor som vi aldrig annars hade kommit i kontakt med. Enligt Joakim skapar den nya teknikens möjlighet att få omedelbar respons en ny sorts människor och ett momentum som vi bör ta till vara. Joakims bästa råd till alla CSR-aktiva var kort och gott: Sluta klydda och bara gör!
Elisabeth Gudmundson är kvinnan som verkligen tror på att man kan förändra saker om man vill. Hon berättade att hennes drivkraft när hon dragit igång nya projekt och verksamheter ofta har varit ilska. Visst tycker hon att vissa projekt har krävt mycket jobb, men nyckeln till hennes framgångar har varit att hon tagit saker steg för steg och att hon kanske inte från början alltid vetat exakt hur mycket jobb det skulle innebära. Hon menar att hennes viktigaste egenskaper som entreprenör är hennes förmåga att se behov och vad olika människor kan bidra med och inte minst hennes förmåga att tjata hål i huvudet på folk. Hon tror stenhårt på individens möjlighet att förändra om tillräckligt många går ihop och jobbar tillsammans!
Thomas Gustafsson berättade om hur värdefull han tycker att en förbannad kund är. Hans huvudsakliga arbetsuppgift består i att på olika sätt lyssna på kunderna för att därigenom få en bild av deras åsikter i stort så att han kan föreslå förbättringar. Han menar att det finns en stor nytta av att arbeta proaktivt och att företag behöver förstå att man måste lyssna på kunden för att tjäna pengar.
Se föredragen på Bambuser!

Annons

Lämna en kommentar

Under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s