Våra Inspiratörer

Johan Berhin, designer och grundare Green Furniture Sweden
Johan har bestämt sig för att göra skillnad för världen med hjälp av möbler. 2009 startade han tävlingen Green Furniture Award för att lyfta fram den bästa ekodesignen, och sen varumärket Green Furniture Sweden för att producera vinnarna. Tävlingen har blivit världsledande designtävling för ekomöbler, och möblerna har blivit ett funktionellt och modernt sätt att visa CSR.

CSR Forum Sverige nyhetsbrev_ kronika av Johan Berhin

Åsa Skogström-Feldt leder ett nytt initiativ hos IKEA. Initiativet utforskar hur en av världens största möbelkedjor kan samarbeta med sociala entreprenörer i både utvecklingsländer och andra områden med sociala utmaningar.

Michael Aastrup, Norden-VD, DESSO 2008 ställde mattillverkaren Desso om sin produktion i enlighet med Cradle to Cradle-principer där cirkulär ekonomi är integrerade delar i företagets affärsmodell. Mikael har 25 års erfarenhet av strategisk försäljning och har också varit engagerad i European Sustainability Progress Team och The Nordic Partnership som arbetar med hållbara affärsmodeller inom den industriella sektorn.

Greg Dingizian är uppvuxen i så skilda stadsdelar som Slottsstaden och Rosengård. Ett faktum som han ser som mycket positivt. Han tycker att han har fått med sig det bästa av två motpoler i livets bagage.I december 2012 köpte Victoria Park 867 lägenheter i 21 hyreshus i Herrgården av den illa beryktade norska hyresvärden Acta. Nu är situationen på väg att förändras i bostadsområdet. Lyssna på Greg och hur han har satsat på ett hållbart boende för sina hyresgäster.

Catja Appelros är i grunden civilingenjör. Efter 15 år på Ericsson och Sony Ericsson, bland annat som produktchef, bestämde hon sig för att byta bana för att arbeta med hållbarhetsfrågor. Nu är hon Head of Corporate Sustainability på E.ON i Norden, ett energibolag med stort genomslag i samhället. Genom att kombinera affärsmässighet och hållbarhet hoppas hon åstadkomma bestående förändring.

Cecilia Sjöholm, kommunikationschef vid Procordia, tycker att personligt engagemang och ansvarstagande är en förutsättning för hållbara företag och affärsutveckling. Hon har varit i branscher med bistånd-, miljö- och hälsoinriktning innan hon började på matföretaget – erfarenheter hon har stor nytta av i Procordias CSR-arbete. Hon berättar om hur hon upplever att hennes eget engagemang gör skillnad, och hur viktigt det är både med en företagsledning som brinner för dessa frågor och att enskilda individer i organisationen bidrar med sitt engagemang.

Ulrika Hotopp, skribent och kommunikatör, medförfattare till boken Affärsaktivisten, utgiven av SOS Barnbyar och som Ulrika har medverkat till. Den beskriver hur världen är på väg in i en ny era. En era där omtanke om människor och miljö är en förutsättning för lönsamhet.

Joakim Jardenberg, grundare av Mindpark och förändringsförespråkare, framtidskramare och debattör i allt som rör sig runt gamla, nya, digitala och sociala medier.

Elisabeth Gudmundsson, entreprenören bakom ekoreko-butiken Uma Bazaar, hemlösas tidning Aluma och med en ny verksamhet på gång.

Thomas Gustafsson, kundombudsman på energibolaget E.ON, som gör individens röst hörd och hittar vägar att förändra företaget.

Jutta Haider, Lektor, Lunds universitet, med intresse för digitala kulturer och miljö-information. Undersöker  just nu människors försök att – i sociala medier – beskriva och berätta om sina försök att leva miljövänligt.

Annica OlssonCo-Active Coach och Processledare, Good Fortune, med intresse för värdegrundsfrågor, sunda organisationskulturer och vad som driver människor framåt. Ser fruktlösa mönster och bryter dem. Gör det som är viktigt och ger mest värde.

Håkan RasmussonLantmästare, social entreprenör och banägare  till Värpinge Golfbana, Sveriges första ekologiska golfbana. Brinner för att göra golfen till en mötesplats för alla. Nominerad till Region Skånes miljöpris 2011.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s